Dejstva in delovni listi o afriških pingvinih

Črna, bela in luštna povsod, Afriški pingvini , Spheniscus demersus, so doma na obalah Namibije in Južna Afrika , v družini Spheniscidae. Te ptice, ki ne letijo, se imenujejo tudi 'Cape pingvin', 'črnonogi pingvin' in 'pingvin jackass'. pingvin vrste in so zdaj razvrščene kot ogrožene.

Za več informacij o afriškem pingvinu glejte spodnjo datoteko z dejstvi
ali pa lahko prenesete našega 21-stranskega afriškega pingvina
paket delovnih listov za uporabo v učilnici ali domačem okolju.



Ključna dejstva in informacije

TAKSONOMIJA

  • Švedski botanik in zoolog Carl Linnaeus je v svoji knjigi Systema Naturae afriškega pingvina prvič uvrstil med pohajkovane albatrose zaradi njegovega očesa in nosnice ter ga poimenoval Diomedea demersa.
  • Francoski zoolog Mathurin Jacques Brisson je predstavil rod Spheniscus. Pasti pingvini spadajo pod to vrsto rodu.
  • Spheniscus izhaja iz grške besede σφήν (sphen), kar pomeni »klin«; to se nanaša na tanke, klinaste plavuti pingvinov. Spheniscus je bilo prvotno devet vrst; zdaj pa živijo le štiri vrste - Magellanov pingvin, Humboldtov pingvin, Galapaški pingvin in Afriški pingvin.
  • Demersus, njegovo vrstno ime, je latinska beseda, ki pomeni 'potop'.

FIZIČNE LASTNOSTI

  • Afriški pingvini so majhni ptic , stoji med 60 do 68 cm (24 do 27 palcev) in tehta do 3,7 do 4 kg (8 do 9 lbs). Menijo, da so moški nekoliko višji in težji od samic.


  • Znani so po svojih črno-belih gostih, nepremočljivih peresih.
  • Njihovo perje na bradi in hrbtu je črno, obrobje dojk pa belo. Glava afriških pingvinov ima tudi regije v obliki črke C, prekrite z belim perjem. Vsak afriški pingvin ima na prsih edinstven vzorec črnih madežev.
  • Druge značilnosti afriških pingvinov so majhne rožnate žleze nad očmi in njihova črna obrazna maska ​​s koničastim kljunom.


  • Mladoletni ali mladostniški afriški pingvini imajo na glavi in ​​hrbtu sivo perje z belo spodnjo stranjo. Piščanci pa so zaviti v sivo do rjavo sivo perje.

VEDENJE

  • Zaradi glasnega krika, ki ga povzročajo, ko poskušajo komunicirati, so skorajda kot osel, vzdevek 'pingvini prekleti'.
  • Ti zvoki in vokalizacije so edinstveni za vsakega afriškega pingvina in so treh vrst: bray (da bi pritegnili partnerje), vpili (da bi zaščitili svoje ozemlje) in haw (da bi razlikovali svoje partnerje, ko so narazen).


  • Ko afriški pingvini začutijo, da so ogroženi, se odzovejo z govorico telesa. Povečajo si prsni koš, zadržujejo krila nazaj in trzajo z glavo iz ene strani v drugo.
  • Prikrivajo se s pomočjo zasenčenja z uporabo svojega črno-belega perja - belo za podvodne plenilce, ki gledajo navzgor, in črno za plenilce, ki iščejo hrano v temni vodi.
  • Afriški pingvini se na dva načina lahko prilagodijo vročim in hladnim temperaturam: (1) njihovo vodotesno perje jim pomaga, da hitro plavajo in jih izolirajo, ko so v hladni vodi, in (2) rožnate žleze nad njihovimi očmi jih ohladijo pri vročih temperaturah. Te rožnate žleze postanejo temnejše, kar je način hlajenja krvi pred vročino.
  • So zasledovalci potapljačev in spretni lovci na vodo, potapljajo se do globine 400 metrov in zadržujejo dih več kot 2 minuti pod vodo.

PREHRANA IN HABITAT

  • Afriški pingvini se hranijo s pelagiko ribe , kot sardele in sardoni, in morski nevretenčarji, kot so lignji in drugi raki. Na dan lahko zaužijejo do 540 gramov hrane.


  • Študije kažejo, da so bili ti pingvini nekoč na dieti, ki temelji na sardelah, toda zaradi propada komercialnega ribolova s ​​sardinami leta 1960 so začeli jesti sardone.
  • V divjini so njihovi glavni plenilci morski psi , Tjulnji iz rtov, ubijalci, leopardi , mungos, genet ter domače mačke in psi. Galebi alg ugrabijo jajčeca in novorojene piščance.
  • Afriški pingvini živijo v velikih kolonijah in jih najdemo le na jugozahodni obali Ljubljane Afriko , običajno na plaži Boulders blizu Cape Towna v Južni Afriki. Živijo tudi na otokih med Namibijo in zalivom Algoa v bližini Port Elizabeth v Južni Afriki.

GNEZDENJE IN VZGOJA

  • Afriški pingvini dosežejo spolno zrelost pri štirih letih. Samci dvorijo samicam z njihovimi oslovskimi zvoki bray.


  • Afriški pingvini so monogamni; parita se za življenje. Samice kopajo jame v gvano, v pesku pod grmom ali skalo ali na golih tleh.
  • Njihova gnezditvena doba je običajno v marcu do maja v Južni Afriki in od novembra do decembra v Namibiji.
  • Starša izmenično inkubirata svoja dva jajčeca po 40 dni, da bi bila topla in varna pred plenilci. En mesec izmenično varujejo in hranijo svoje mladiče; po tem času lahko piščance pustijo pri miru, čeprav se zaradi varnosti in toplote zbirajo v skupinah, imenovanih jasli. Ko dosežejo od 60 do 130 dni, začnejo sami plavati v odprto vodo.
  • Afriški pingvini ostanejo plodni 10 let.
  • Afriški pingvini imajo v divjini povprečno pričakovano življenjsko dobo od 10 do 15 let.

VAROVANJE

  • Trenutno je v naravi le še približno 52.000 afriških pingvinov.
  • IUCN te pingvine uvršča med ogrožene; njihovo prebivalstvo se je v zadnjih 28 letih zmanjšalo za 60 odstotkov.
  • Nekatere grožnje tem pingvinom vključujejo: (1) ljudje, ki zbirajo iztrebke pingvinov (gvano) kot gnojila, uničujejo njihove habitate, (2) ljudje zbirajo in prodajajo svoja jajca in (3) razlitja nafte.

Delovni listi afriških pingvinov

To je fantastičen sveženj, ki vključuje vse, kar morate vedeti o afriškem pingvinu, na 21 poglobljenih straneh. To so pripravljeni delovni listi za afriške pingvine, ki so kot nalašč za poučevanje študentov o afriških pingvinih, Spheniscus demersus, ki so doma na obalah Namibije in Južne Afrike, v družini Spheniscidae. Te ptice, ki ne letijo, se imenujejo tudi 'Cape pingvin', 'črnonogi pingvin' in 'pingvin gobec' in so med najmanjšimi vrstami pingvinov in so zdaj uvrščene med ogrožene.



Popoln seznam vključenih delovnih listov

  • Dejstva o afriških pingvinih
  • Predstavljamo Blackfoot
  • Anatomija Blackfoota
  • Dejstva o Blackfootu
  • Zgodba o Blackfootu
  • Več o teh pingvinih
  • Pojdi v moj trebuh
  • Humboldt in Blackfoot
  • Povzetek afriškega pingvina
  • Pokličite pomoč
  • Pengvin Origami

Poveži / citiraj to stran

Če se sklicujete na katero koli vsebino na tej strani na svojem spletnem mestu, uporabite spodnjo kodo, da to stran navedete kot izvirni vir.

Dejstva in delovni listi o afriških pingvinih: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 3. december 2019

Povezava bo prikazana kot Dejstva in delovni listi o afriških pingvinih: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 3. december 2019

Uporabite s katerim koli učnim načrtom

Ti delovni listi so bili posebej zasnovani za uporabo s katerim koli mednarodnim učnim načrtom. Te delovne liste lahko uporabljate takšne, kot so, ali jih urejate z Google Diapozitivi, da jih prilagodite svojim lastnim učnim sposobnostim in standardom učnega načrta.